Tjejer kan...visst men bättre har vi sett

Snart är OS slut. I nästan 2 veckor har våra tv-apparater gått varma under kvällar och nätter. Vi har suttit som klistrade för att följa varenda gren och framför allt för att få se våra svenskar. Vi har suttit och hoppats på medalj i varje tävling, fast att vi vet att det inte egentligen funnits någon chans. Vi har också suttit och svurit och intalat oss själva om att både ryssarna och finnarna är dopade.


Men visst har svenskarna presterat. Kalla, Hellner, Pärson och Ferry för att nämna några. Och är det kanske inte slut riktigt än på framgångarna för Sveriges del. Ikväll kör Anja igen. Och både curligdamerna och -herrarna fortsätter att vinna. Tre kronor spelar imorgon kvartsfinal mot Slovakien, 06.00 svensk tid (vilket vi älskar! Det borde vara hockey varje morgon).


Men detta OS har även en stor besvikelse med sig i bagaget för våran del. Den är så stor att vi inte ens har pratat om den. Och det är inte Helena Jonsson som många kanske tror. Nej Sveriges flopp stavas damkronorna. Vad är det som har hänt med detta lag? Kanske hade ingen förväntat sig någon medalj. Men lite vilja och ett jävlar anamma. Men det var för mycket begärt.


Det finns inte så mycket mer att säga. Det gör egentligen lite ont att säga men damhockey är inte bra. Det behövs en rejäl förändring i spelet och en helt annan inställning för att vi ska börja titta igen. Tjejer är bättre på så mycket annat, så hockeyn kan vi lämna över till killarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0